×

Eskişehir’de öğrencilere cami kültürü anlatıldı

Eskişehir’de ÇEDES kapsamında düzenlenen etkinlikte Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu ve Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Uluzafer Camii’nde misafir edilerek cami kültürü ve manevi değerler hakkında bilgilendirildi.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, Tepebaşı İlçe Müftülüğü koordinasyonunda ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) programı kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Uluzafer Camii’nde düzenlenen programa Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu ve Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri katıldı. Öğrenciler camiyi ziyaret ederek hem yapıyı tanıdı hem de dini ve kültürel bilgiler edindi. Etkinlik kapsamında öğrencilere caminin bölümleri hakkında detaylı bilgi verildi. Manevi danışmanlar eşliğinde yapılan sunumlarda öğrencilerin merak ettiği sorular yanıtlandı.
Programda, gençlerin manevi değerlerle bağ kurmasının ve cami kültürünü yakından tanımasının önemine dikkat çekildi. ÇEDES projesinin temel amacının öğrencilerin sosyal ve ahlaki gelişimine katkı sağlamak olduğu ifade edildi. Etkinlik, öğrencilere yapılan ikramlarla tamamlandı. Programın benzer etkinliklerle devam edeceği belirtildi.