×

Eskişehir’de nefes kesen yarış! Bisikletçiler zorlu parkurda ter döktü

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 1. Bölge 2. Etap Yol Bisikleti Yarışları Eskişehir’in Yenikent bölgesinde gerçekleştirildi. 102 sporcunun 8 kategoride mücadele ettiği organizasyonda podyum için kıyasıya rekabet yaşandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet takviminde yer alan 1. Bölge 2. Etap Yol Bisikleti Yarışları, Eskişehir’in Yenikent bölgesinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcular, podyum için kıyasıya mücadele etti.

102 sporcu, 8 kategoride rekabet etti

Zorlu parkurda düzenlenen yarışlara toplam 102 sporcu katıldı. 8 farklı kategoride yapılan mücadelelerde sporcular, hem rakipleriyle hem de dik ve teknik etaplarla başa çıkmaya çalıştı. Yarış boyunca tempo zaman zaman yükselirken, sporcular dereceye girebilmek için büyük efor sarf etti.

Yenikent parkuru dikkat çekti

Yenikent bölgesindeki parkur, hem zorluk seviyesi hem de yarışa uygun yapısıyla öne çıktı. Federasyon yetkilileri, Eskişehir’in bisiklet sporuna elverişli yapısına dikkat çekerken, bölgenin bu tür organizasyonlar için önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti.

Vatandaşlardan yoğun ilgi

Yarışları çevre sakinleri de yol kenarlarından ilgiyle takip etti. Sporcuların mücadele anları, izleyiciler tarafından zaman zaman alkışlarla karşılandı. Organizasyon, Eskişehir’de bisiklet sporuna yönelik ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Ödül töreniyle sona erdi

Kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilirken, organizasyonun sonunda yarışlar sorunsuz şekilde tamamlandı. Etkinlik, Eskişehir’in spor organizasyonlarına ev sahipliği kapasitesini bir kez daha ortaya koydu.