×

Eskişehir’de Messi formaları kapış kapış satılıyor!

2026 FIFA Dünya Kupası'nda A Milli Futbol Takımı'nın erken elenmesi, forma satış alışkanlıklarını da değiştirdi. Eskişehir'de forma satıcıları, milli takım formalarına olan ilginin azalırken en fazla talebin Arjantin formalarına yöneldiğini söyledi.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda A Milli Futbol Takımı'nın grup aşamasında turnuvaya veda etmesi, forma satışlarını da etkiledi. Eskişehir'de forma satışı yapan esnaf, milli takım formalarına olan ilginin düşerken futbolseverlerin rotasını Arjantin ve Lionel Messi formalarına çevirdiğini belirtti.

Turnuva öncesi milli forma satışları zirve yaptı

Eskişehir'de forma satışı yapan Ömer Karanfil, Dünya Kupası öncesinde A Milli Takım'ın turnuvaya 24 yıl sonra katılmasının büyük heyecan oluşturduğunu söyledi.

Karanfil, özellikle Arda Güler ve Kenan Yıldız formalarının turnuva başlamadan önce yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

Erken veda satışları düşürdü

Milli takımın gruptan çıkamamasının ardından satışlarda belirgin bir düşüş yaşandığını belirten Karanfil, taraftarların farklı ülke formalarına yönelmeye başladığını dile getirdi.

Karanfil, turnuvanın ilerleyen bölümünde özellikle İspanya, Portekiz ve Arjantin formalarının daha fazla tercih edildiğini söyledi.

En çok Messi forması satılıyor

Forma satışlarında şu an açık ara önde olan takımın Arjantin olduğunu belirten Karanfil, en çok talep gören ismin ise Lionel Messi olduğunu söyledi.

Forma fiyatları ne kadar?

Eskişehir'de satılan formaların fiyatları hakkında da bilgi veren Karanfil, orijinal formaların yaklaşık 6 bin TL, replika formaların ise 750 TL seviyesinde olduğunu belirtti.

Dünya Kupası heyecanı sürerken, milli takımın erken vedası taraftarların forma tercihlerini de önemli ölçüde değiştirmiş görünüyor.