×

Eskişehir'de kuralları hiçe saydılar!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arkasındaki dar yolda, park yapılmaması için konulan dubalara rağmen motosiklet sürücülerinin park ihlali yapması tepki çekti.

Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi arkasında, park yapılmaması için konulan dubaların arasına motosikletlerin bırakıldığı görüldü. Yol kenarına yerleştirilen dubaların amacı, araç ve motosikletlerin bu alana park etmesini engellemekti. Ancak motosiklet sürücülerinin uyarıları hiçe sayarak bu bölgeye park etmesi dikkat çekti.

VATANDAŞ DENETİMLERİN SIKILAŞTIRILMASINI İSTİYOR

Dar yol kenarında yapılan bu tür parklar, hem trafik akışını hem de yayaların güvenliğini olumsuz etkiliyor. Özellikle belediye çevresinde yoğun olan yaya trafiğiyle birleşince, bu ihlaller çevrede düzensiz bir görüntü oluşturuyor.
Şehir merkezinde sıkça rastlanan park ihlallerinin, alınan önlemlere rağmen devam etmesi, denetimlerin yetersizliğini de gözler önüne seriyor. Vatandaşlar, bu tür ihlallerin önüne geçilmesi için daha sık kontrol yapılması gerektiğini belirtiyor.