Kendi kahvesini öğütüp taze olarak hazırlayan Kortan, bakır cezvede 96-98 derece sıcaklıktaki kumda pişirdiği kahveyi müşterilerine ikram ediyor.
13 ÇEŞİT AROMA BULUNUYOR
Hijyen ve tazelikten ödün vermediklerini söyleyen Kortan, Osmanlı döneminde közde yapılan kahvenin günümüzde kum tekniğiyle sürdürüldüğünü ifade etti. Kahvelerine farklı tatlar arayan müşteriler için 13 çeşit aroma hazırladıklarını anlatan Kortan, “Çilek, portakal, karamel, nar gibi farklı seçeneklerle Türk kahvesine yeni bir lezzet kattık” dedi.
Hem dükkânında hem de paketli ürünleriyle Eskişehir ve diğer illerde satış yaptığını aktaran Kortan, “Dünya üzerinde pişirilerek yapılan tek kahve Türk kahvesidir. Biz de bu geleneği en özgün haliyle yaşatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.