Eskişehir’in Uluönder Mahallesi bölgesinde çöp konteynerinin yanına bırakılan ağaç dalları ve çeşitli atıklar çevrede düzensiz bir görüntü oluşturdu.
Budama atıkları konteyner dışına bırakıldı
Mahallede yapılan budama çalışmaları sonrası ortaya çıkan ağaç dallarının, evsel atıklarla birlikte konteynerin yanına gelişigüzel bırakıldığı görüldü. Özellikle büyük hacimli dalların uygun şekilde toplanmaması dikkat çekti.
Bu durum, kaldırım kenarında dağınık bir görüntü oluştururken alanın kullanımını da zorlaştırdı.
Çevre düzeni olumsuz etkilendi
Konteyner çevresinde biriken atıkların, hem görüntü kirliliğine hem de çevre düzeninin bozulmasına neden olduğu gözlemlendi. Mahalle sakinleri, bu tür atıkların daha düzenli şekilde toplanması gerektiğini belirtiyor.
Düzenli atık bırakma çağrısı
Eskişehir genelinde zaman zaman benzer görüntülerin oluştuğu ifade edilirken, uzmanlar ve vatandaşlar ortak kullanım alanlarında daha düzenli atık bırakılmasının önemine dikkat çekiyor.