Eskişehir'de bahar ve kış aylarında etkili olan yağışların ardından yaya yollarında oluşan deformasyonların giderilmesi için çalışma başlatıldı. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklarda ekipler tarafından kapsamlı bakım faaliyetleri yürütülüyor. Çalışmaların, hem yayaların güvenliğini artırmak hem de kent estetiğini korumak amacıyla planlandığı öğrenildi.
Araç trafiği kaldırımlara zarar verdi
Edinilen bilgilere göre, araç girişinin yasak olmasına rağmen bazı sürücülerin kaldırım ve yaya yollarını kullanması, zaman zaman da gelişigüzel park etmesi nedeniyle birçok noktada kaldırım taşlarında bozulmalar meydana geldi. Araç yükü nedeniyle yerinden oynayan veya kırılan taşlar ekipler tarafından sökülerek yenileriyle değiştiriliyor. Böylece yaya geçişlerinde yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.
Yerinden çıkan taşlar yenileniyor
Özellikle halkın yoğun olarak kullandığı gezinti alanları, yaya geçiş güzergâhları ve alışveriş noktalarının bulunduğu bölgelerde detaylı bakım çalışmaları yürütülüyor. Zamanla yerinden çıkan veya kullanılamaz hale gelen kaldırım taşları yenileriyle değiştirilirken, yürüme konforunu artıracak düzenlemeler de yapılıyor. Çalışmalar kapsamında kaldırımların daha düzenli ve güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.
Bazı bölgelerde asfalt kaplama yapılıyor
Bakım faaliyetleri yalnızca taş yenileme çalışmalarıyla sınırlı kalmıyor. Hasarın yoğun olduğu bazı kaldırımlarda asfalt kaplama uygulamaları da gerçekleştiriliyor. Bu sayede hem bozuk yüzeyler ortadan kaldırılıyor hem de vatandaşların günlük yaşamda daha rahat hareket edebilmesi sağlanıyor.
Deliklitaş Mahallesi yeni görünüme kavuşacak
Çalışmaların önemli bölümlerinden biri de Deliklitaş Mahallesi’nde yürütülüyor. Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tespitlerin ardından mahalledeki birçok sokakta bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Belediye ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar tamamlandığında, yaya yolları ve kaldırımların daha modern, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması bekleniyor. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı güzergâhlarda yürütülen çalışmaların önümüzdeki günlerde farklı mahallelerde de devam edeceği öğrenildi.