Eskişehir'in Şirintepe Mahallesi'nde kaldırıma bırakılan büyük hacimli ev eşyaları ve yatak parçaları, yayaların geçişini zorlaştırdı. Uzun süre kaldırılmadığı belirtilen atıklar, hem çevre kirliliğine neden oldu hem de güvenlik açısından risk oluşturdu.
YAYALARIN GEÇİŞİ ENGELLENDİ
Mahallede kaldırım üzerine bırakılan yatak parçaları ve çeşitli ev eşyalarının elektrik direği ile elektrik panosunun çevresine dayandığı görüldü. Büyük hacimli atıkların kaldırımın önemli bölümünü kaplaması nedeniyle yayaların yürümekte güçlük çektiği belirtildi.
GECE SAATLERİNDE RİSK OLUŞTURUYOR
Özellikle gece saatlerinde fark edilmesi güç olan atıkların, yayaların takılarak düşmesine veya kaldırımdan inerek araç yolunu kullanmak zorunda kalmasına neden olabileceği ifade edildi. Vatandaşlar, durumun hem güvenlik hem de görüntü açısından olumsuzluk oluşturduğunu dile getirdi.
"ATIKLAR UYGUN ŞEKİLDE TOPLANMALI"
Büyük hacimli ev eşyalarının normal evsel atıklarla birlikte kaldırıma bırakılmaması gerektiğine dikkat çeken mahalle sakinleri, bu tür eşyaların ilgili belediye birimlerine bildirilerek uygun yöntemlerle toplatılması gerektiğini belirtti.
Vatandaşlar, kaldırımı işgal eden atıkların kısa sürede kaldırılmasını ve yaya geçişinin yeniden güvenli hale getirilmesini bekliyor.