×

Eskişehir'de kaldırım işgali tepki çekiyor

Eskişehir'de kaldırımlara park edilen araçlar vatandaşların tepkisini çekiyor.

Eskişehir'in birçok noktasında sürücülerin araçlarını kaldırım üzerine park etmesi, yaya ulaşımını olumsuz etkiliyor. Özellikle dar kaldırımlarda gelişigüzel bırakılan araçlar nedeniyle vatandaşlar yürümekte güçlük çekiyor. Kaldırımın büyük bölümünü kapatan araçlar yüzünden bazı vatandaşların yola inmek zorunda kaldığı görülüyor.

Engelli bireyler ve aileler tepkili

En büyük sıkıntıyı ise engelli bireyler, yaşlı vatandaşlar ve bebek arabalı aileler yaşıyor. Kaldırımların kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle günlük yaşamın zorlaştığını belirten vatandaşlar, sürücülerden daha duyarlı davranmalarını istiyor. Mahalle sakinleri, kaldırımların araçlar için değil yayalar için yapıldığını hatırlatıyor.

“Yaya güvenliği tehlikeye giriyor”

Vatandaşlar, şehir merkezinde artan araç yoğunluğunun park sorununu büyüttüğünü ifade ederken, hatalı parkların yalnızca görüntü kirliliği oluşturmadığını aynı zamanda ciddi güvenlik riski yarattığını dile getiriyor. Özellikle yoğun trafik bulunan bölgelerde kaldırımdan inmek zorunda kalan yayaların kazayla karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Denetim çağrısı yapıldı

Çevre sakinleri, kaldırımları işgal eden araçlara yönelik denetimlerin artırılmasını talep ediyor. Vatandaşlar, yaya güvenliğinin korunması için daha caydırıcı uygulamaların hayata geçirilmesini istiyor.