×

Eskişehir'de kaldırım atıklarla kaplandı

Eskişehir'in Şirintepe Mahallesi'nde kaldırıma bırakılan eski koltuk parçaları, süngerler, kartonlar ve çeşitli evsel atıklar, yaya geçişini engelledi. Vatandaşlar, oluşan görüntü kirliliğinin bir an önce giderilmesini istedi.

Eskişehir'in Şirintepe Mahallesi'nde kaldırım üzerine gelişigüzel bırakılan evsel atıklar ve eski mobilya parçaları, hem çevre kirliliğine neden oldu hem de yayaların geçişini zorlaştırdı. Kaldırımı kullanamayan vatandaşlar, araç trafiğinin bulunduğu yola inmek zorunda kaldı.

KALDIRIM KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Mahallede apartmanların bulunduğu sokakta eski koltuk parçaları, süngerler, kartonlar ve çeşitli evsel atıkların kaldırım üzerine bırakıldığı görüldü. Geniş bir alana yayılan atıklar nedeniyle yaya geçişi büyük ölçüde engellenirken, vatandaşlar karşı kaldırıma geçmek ya da yolun araç trafiğine açık bölümünü kullanmak zorunda kaldı.

ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR

Kaldırımın atıklarla kaplanması özellikle çocuklar, yaşlılar, engelli bireyler ve bebek arabası kullanan aileler için ulaşımı güçleştirdi. Mahalle sakinleri, bu tür gelişigüzel bırakılan atıkların hem güvenlik riski oluşturduğunu hem de günlük yaşamı olumsuz etkilediğini dile getirdi.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE TEPKİ

Vatandaşlar, atıkların uzun süre kaldırılmaması halinde rüzgârın etkisiyle çevreye dağılabileceğine ve görüntü kirliliğinin daha da artabileceğine dikkat çekti. Mahalle sakinleri, kaldırımın yeniden yayaların kullanımına açılması ve benzer görüntülerin yaşanmaması için atıkların kısa sürede kaldırılmasını talep etti.