AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Kaya, ES TV’de katıldığı canlı yayında, vatandaşlarla sürekli iletişimde olduğunu ve onların sorunlarına çözüm bulma noktasında büyük bir çaba harcadığını ifade etti. Kaya, özellikle iş arayan vatandaşlar için önemli fırsatlar sunduklarını belirtti.
İŞE İHTİYACI OLAN BİZE GELSİN!
Kaya, Tepebaşı İlçe Binası’na başvuran ve iş arayan vatandaşlara organize sanayi bölgesindeki firmalarla iletişim kurarak, bu kişileri istihdam ettiklerini belirtti. “İşe ihtiyacı olan herkes bize başvurursa, organize sanayi bölgelerinde yerleşmelerini sağlarız. Çalışmak isteyen herkes için büyük firmalar dışında birçok iş fırsatımız var” diyen Kaya, iş beğenmeme sorununa da değindi. Kaya, “Gerçekten işe ihtiyacı olanlar hemen başlıyor. Ama bazıları bir hafta sonra gelip ‘Gönderdiniz ama gitti, dönmedi’ diyor” diyerek bu durumu örnekledi.
Ayrıca, genç mühendislerin iş bulmada yaşadıkları zorluklara da dikkat çeken Kaya, “Yeni mezun olan genç mühendisler asgari ücretle çalışmaya başlamaktan çekiniyor. Benim önerim, çalışarak kendilerini geliştirmeleri ve özel sektörde kendilerine değer katmaları” dedi.
Kaya, Tepebaşı bölgesinde istihdam sorunlarını çözmek için çeşitli projelere ve çözümlere imza attıklarını, bölge halkının daha iyi bir yaşam standardına sahip olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.