Şenliğin son gününe Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin yanı sıra Eskişehir Vali Yardımcısı Yakup Güney, önceki dönem Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç katıldı. Başkanlar, stantları gezerek çocuklarla bir araya geldi ve bilimin önemine vurgu yaptı.
ATÖLYELER İLGİ GÖRDÜ
Etkinlikte, 65 farklı stantta 35 interaktif atölye düzenlendi. Katılımcılar, bilimsel deneyleri uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Şenlikte öne çıkan etkinliklerden biri, Türkiye’de ilk kez planetaryum ortamında sahnelenen “Gezegen Senfonisi” gösterisi oldu. Gök kubbe altında gerçekleştirilen gösteri, katılımcılara görsel ve işitsel bir şölen sundu.
Başkan Ayşe Ünlüce, çocuklarla bir araya gelerek, “Amacımız bilimi sadece kitaplardan değil, deneyimleyerek öğrenmek. Şenliğimizle gençlerimizin merak duygusunu güçlendiriyor, geleceğe emin adımlarla ilerlemelerini sağlıyoruz” dedi.
Şenlik boyunca bilim gösterileri, güneş gözlemleri ve açık hava atölyeleri yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, bilimi keşfederek deneyimlemenin keyfini yaşadı ve etkinlik, Eskişehir’de bilim kültürünün yaygınlaşmasına önemli katkı sağladı.