Serin hava ile birlikte yağan yağmurun da soğuk algınlığı başta olmak üzere grip gibi vakaların artmasına neden olduğu belirtildi. Eskişehir’de sağlık hizmeti veren tüm hastanelerin polikliniklerine başvuruda bulunan hasta sayısında önceki aylara oranla artış olduğu kaydedildi.
Randevu alamayanlar da hastanelere yöneldi
Eylül ayı itibarıyla hava sıcaklığında hissedilir derecedeki düşüş, hastalıkların da artmasına yol açtı. Özellikle hava değişiminin neden olduğu soğuk algınlığı ve sürekli öksürük gibi şikâyetlerden dolayı şifa bulmaya gelen vatandaşlar, oluşan yoğunluk nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldı.
Öte yandan randevu sorunu nedeniyle sistemden yararlanamayan bazı vatandaşların da hastanelerin acil servislerine müracaat ederek çözüm aradığı belirtildi.
Acil servislerde yoğunluk yaşandı
Hafta içi olduğu gibi hafta sonları da hastanelerin acil servislerinde bu tür rahatsızlıklarla başvuran vatandaşlar nedeniyle yoğunluk yaşandı. Acil servislere başvurmak zorunda kalanların önemli bir bölümünün randevu alamadığı belirtildi.