×

Eskişehir’de hatalı park tramvay hattını da riske soktu!

Eskişehir'de İki Eylül Caddesi’nde park edilen bir araç nedeniyle ilerleyemeyen kamyonet, manevra sırasında kaldırıma takıldı. Kısa süreli aksama yaşanırken, tramvay hattı üzerindeki risk bir kez daha gündeme geldi.

Eskişehir İki Eylül Caddesi’nde yol kenarına park edilen bir araç, trafikte ilerleyen kamyonetin yolunu kesti. Sürücü, geçiş sağlayabilmek için manevra yapmak isterken tramvay yoluna yönelmek zorunda kaldı.

Kaldırıma çıkmaya çalışırken takıldı

Kamyonet sürücüsünün kaldırıma çıkarak yolu açma girişimi sonuçsuz kaldı. Araç kaldırıma takılırken, cadde üzerinde kısa süreli trafik aksaması yaşandı. O anlarda tramvay hattına olan yakınlık dikkat çekti.

Vatandaşlar seferber oldu

Olayı gören çevredeki vatandaşlar sürücüye yardım ederek kamyoneti bulunduğu yerden çıkarmaya çalıştı. Araç, yapılan müdahalelerin ardından güçlükle bulunduğu noktadan kurtarıldı.

Tramvay güzergâhlarında park uyarısı

Yaşanan olay, özellikle tramvay güzergâhlarında yapılan hatalı parkların kent içi ulaşımı nasıl sekteye uğrattığını bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar, bu bölgelerde denetimlerin artırılması ve sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.