Bu gece saatlerinden itibaren Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Bursa illerinde önümüzdeki 4 gün boyunca gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ile birlikte orta kuvvette, yer yer kuvvetli zirai don olayı beklenmektedir. Buzlanma ve zirai don olayına karşı (tarımsal faaliyetler ve seracılık ile uğraşan) vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Eskişehir'de haftasonu hava sıcaklıklarının daha da düşecek ve yağış beklenmemekte.
Sibirya soğukları kar dalgası ile birlikte etkili olmaya devam ediyor. Sıcaklık bazı kentlerde eksi 10'lara kadar indi. Pazar günü çok daha soğuk bir dalga ülkeyi etkisi altına alacak.
Hava sıcaklıkları Sibirya'dan gelen soğuk dalga ile mevsim normallerinin 8-10 derece altına inecek. Dondurucu soğuklara karşı meteoroloji uyarı yayınlarken, bugün bir çok ilde derece eksileri gösteriyor.
Bazı illerde kaydedilen değerler şöyle:
Eskişehir: -6
Kütahya -7 derece
Kastamonu : -7 derece
Konya -6 derece
Ankara -7 derece
Nevşehir -9 derece
Kayseri -7 derece
Bolu -6 derece
Kırşehir -7 derece
Aksaray -5 derece
Bayburt -8 derece
Gümüşhane -6 derece
Kars -9 derece
Erzurum -8 oldu.
EKSİ 14 EDECE HİSSEDİLİYOR
Bu illerde hissedilen hava sıcaklığı çok daha düşük değerlerde. Ankara'da hissedilen değer eksi 14 olurken, Nevşehir'de eksi 13, Kastamonu'da eksi 9, Afyonkarahisar'da 13, Isparta'da eksi 11, Karaman'da eksi 12, Niğde'de eksi 11 ve Kütahya'da eksi 12 derece oldu.