Eskişehir Köprübaşı bölgesinde bulunan plastik şişe toplama kafesine zincirle sabitlenen elektrikli bisiklet, bölgede dikkat çeken görüntülerden biri oldu. Yoğun yaya trafiğinin bulunduğu noktada görülen manzara, vatandaşların meraklı bakışlarına neden oldu. Normal şartlarda bisiklet park alanlarına bırakılması beklenen aracın geri dönüşüm kafesine bağlanması ilginç bir görüntü oluşturdu.
Park alanı sorunu farklı çözümler ortaya çıkarıyor
Kent merkezinde bisiklet ve elektrikli araç kullanımının artmasıyla birlikte park alanlarına olan ihtiyaç da her geçen gün büyüyor. Özellikle yoğun bölgelerde yeterli park noktası bulunmaması nedeniyle bazı kullanıcıların farklı yöntemlere başvurduğu görülüyor. Köprübaşı’ndaki görüntünün de bu durumun bir örneği olabileceği değerlendiriliyor.
Vatandaşların ilgisini çekti
Bölgeden geçen vatandaşlar, geri dönüşüm amacıyla kullanılan bir kafese bisiklet kilitlenmesinin alışılmışın dışında bir görüntü oluşturduğunu ifade etti. Özellikle yaya hareketliliğinin yoğun olduğu bölgede yaşanan durum, kısa süreli de olsa çevredeki insanların dikkatini çekti.
Daha fazla park alanı talebi
Vatandaşlar, bisiklet ve elektrikli araç kullanımının yaygınlaştığı kent merkezinde daha fazla park noktası oluşturulmasının bu tür görüntülerin önüne geçebileceğini belirtti. Düzenli ve güvenli park alanlarının artırılmasının hem kullanıcılar hem de kent düzeni açısından fayda sağlayacağı ifade edildi.