Eskişehir genelinde elektrik ve telefon hatlarını taşıyan direkler, trafolar ve bina duvarlarının gelişigüzel şekilde reklam amacıyla kullanılması tepki çekiyor. Denetimlerin yetersiz kaldığını savunan vatandaşlar, ücretsiz reklam amacıyla kullanılan afiş ve pankartların kent estetiğini bozduğunu belirtiyor.
Özellikle yoğun kullanılan cadde ve sokaklarda farklı işletmelere ait ilanların direk ve duvarları kaplaması dikkat çekerken, ortaya çıkan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi isteniyor.
“Mükemmel yemek” reklamı dikkat çekti
Görüntü kirliliğinin son örneklerinden biri Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde ortaya çıktı. Bölgede faaliyet gösteren bir işletme, müşteri çekmek amacıyla hazırladığı reklamı telefon hattının geçtiği direğe çaktı.
Tahta üzerine boya ile yazılan “mükemmel yemek” ifadesinin yer aldığı reklam, direği adeta ilan panosuna dönüştürdü. Gelişigüzel şekilde direğe sabitlenen reklamın oluşturduğu görüntü çevre sakinlerinin de tepkisini çekti.
Vatandaşlar, kent genelinde benzer uygulamaların yaygınlaşmasının önüne geçilmesi ve reklam amacıyla kullanılan direk, trafo ve duvarların denetlenmesi gerektiğini ifade etti.