×

Eskişehir’de deprem riski taşıyan binalar için süre dolu, yıkım başlayacak

Eskişehir’de riskli olduğu tespit edilerek boşaltılan binalar için hak sahiplerine tanınan sürenin dolmasının ardından, özellikle Sivrihisar Caddesi ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi çevresindeki yapılarda yıkım sürecinin önümüzdeki hafta başlayacağı bildirildi.

Eskişehir’de deprem olayları sonrası yapılan incelemelerde riskli olduğu tespit edilen ve boşaltılan binalar için yıkım süreci başlatılıyor. Şehrin farklı noktalarında yürütülen çalışmalar kapsamında özellikle Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve yoğun trafiğin bulunduğu Sivrihisar Caddesi üzerindeki yapılar için yıkım hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi.

Hak sahiplerine tanınan süre doldu

Deprem olayları sonrası hasarlı olduğu belirlenen binaların hak sahiplerine verilen sürelerin sona ermesiyle birlikte bölgede yıkım süreci resmen gündeme alındı. Daha önce boşaltılan yapılar için tebligat süreçleri tamamlandı.

Ana caddede teknik inceleme yapıldı

Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Sivrihisar Caddesi üzerindeki binalarda belediye teknik ekipleri son kontrolleri gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerin ardından yıkım için gerekli hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Geçici güvenlik önlemleri alınmıştı

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı binalarda çatıdan kiremit ve tuğla düşmesi üzerine çevrede güvenlik şeritleri çekilmiş ve önlem alınmıştı. Riskli yapıların bulunduğu alanlarda güvenlik tedbirleri artırılmıştı.