Eskişehir’de tüketicinin korunması ve piyasadaki fiyat uygulamalarının denetlenmesi amacıyla yürütülen kontroller devam ediyor. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin 2026 yılı ekim ayında kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirdiği denetimlerin sonuçları açıklandı. Denetimlerde yüzlerce işletme ve binlerce ürün incelenirken tespit edilen aykırılıklar için yüz binlerce liralık ceza uygulandı.
Eskişehir’de 208 firma ve 10 bin 360 ürün denetlendi
Eskişehir Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre, Ticaret İl Müdürlüğü denetim personelleri ekim ayı boyunca il merkezi ve ilçelerde çalışma yürüttü.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde fiyat etiketi, kasa-raf fiyat uyuşmazlığı ve benzeri konular incelendi.
Bu kapsamda 208 firmada toplam 10 bin 360 ürün kontrol edildi. Ekiplerin tespit ettiği aykırılıklar nedeniyle işletmelere toplam 619 bin 788 TL idari para cezası uygulandı.
Haksız fiyat artışı için 62 firma incelendi
Denetimlerin bir diğer ayağını ise haksız fiyat artışı oluşturdu. Bu kapsamda 62 firmada 310 ürün denetlendi.
Yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan raporlar, değerlendirilmek üzere Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na gönderildi.
Eskişehir’de tüketiciyi korumaya yönelik denetimlerin kent merkezi ve ilçelerde sürdürüldüğü bildirildi.