Tepebaşı Belediyesi’nin kırsal mahallelerde sosyal yaşamı destekleyen etkinliklere verdiği destek sürerken, Uludere Mahallesi’nde bu yıl ilk kez Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi.
Uludere Muhtarlığı öncülüğünde ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen şenlik, Şeyh Süleyman Türbesi’ndeki mevlit ve yemek ikramının ardından Eski Mezarlık Harman Yeri’nde başladı.
Başkan Ataç çocuklarla uçurtma uçurdu
Şenliğe katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Uludereli vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.
Çocuklarla yakından ilgilenen Ataç, onlara uçurtma hediye etti. Ardından çocuklarla birlikte uçurtma uçuran Ataç’ın şenlikteki çocukların mutluluğuna ortak olduğu anlar dikkat çekti.
Çocuklar ve aileleri, gün boyunca şenlik alanında keyifli vakit geçirdi.
“Uçurtma hayalin, umudun ve geleceğin samp-imgesidir”
Kırsal mahallelerin sosyal ve kültürel yaşam açısından önemine dikkat çeken Başkan Ataç, bu bölgelerin yalnızca hizmet götürülen yerler olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
Ataç, “Uçurtma hayalin, umudun ve geleceğin samp-imgesidir. Çocuklarımızın umutlarının da bu uçurtmalar gibi gökyüzüne yükselmesini diliyorum” dedi.
Kırsal mahallelerde geleneklerin yaşatılmasını ve çocukların bu değerlerle buluşturulmasını önemsediklerini belirten Ataç, Uludere’de vatandaşlarla aynı ortamı paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
7’den 77’ye aynı neşe
Şenlik boyunca vatandaşlarla sohbet eden Ataç, etkinliğin farklı yaş gruplarını bir araya getirmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Ataç, organizasyonda emeği bulunan Uludere Muhtarı Mesut Kırcı, Uludereliler Derneği, diğer kuruluşlar ve etkinliğe katılan vatandaşlara teşekkür etti.
Günün sonunda çocukların uçurtmalarıyla renklenen Uludere’de, 7’den 77’ye vatandaşların aynı etkinlikte buluştuğu renkli görüntüler ortaya çıktı.