×

Eskişehir'de çocuklara dolu dolu yaz kursu

Tepebaşı Belediyesi’nin yaz dönemi çocuk kursları, hem eğlence hem öğrenme fırsatı sunarak çocukların gelişimine ve sosyalleşmesine katkı sağlıyor.

Tepebaşı Belediyesi, yaz tatilinde çocukların hem eğlenip hem de becerilerini geliştirebileceği kurslarla ilçede fark yaratıyor. 24 belde evi ve 7 deneyimli kafe olmak üzere toplam 31 merkezde düzenlenen yaz dönemi çocuk kursları, büyük ilgi görüyor. 13 farklı branşta uzman eğitmenler eşliğinde yürütülen eğitimlerde çocuklar hem üretmenin hem de sosyalleşmenin mutluluğunu yaşıyor.

Özgüven ve beceri kazanıyorlar

Tığ işi ile örgü oyuncak yapımı ve taş boyama gibi kurslara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken aynı zamanda özgüven kazanıyor. Telefon ve tablet gibi dijital araçlardan uzak durarak keyifli vakit geçiren minikler, yeni arkadaşlıklar kurmanın da heyecanını yaşıyor. Kursa katılan çocuklardan Nira Betül Seyran, “Kendime bebek öreceğim” derken; Zeynep Şener ise “Yeni arkadaşlar ediniyorum, çok eğlenceli” diyerek mutluluğunu paylaşıyor. Taş boyama kursuna katılan Mehir Elfida Çakmak ise, “Sanatımız gelişiyor, çok eğleniyoruz” sözleriyle kursun kendisine kattıklarını dile getiriyor.