×

Eskişehir’de çevrecilerden bentonit madenine sert tepki!

Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu üyeleri, Demirli ve Seklice mahallelerinde yapılması planlanan maden kapasite artışına karşı keşif incelemesi öncesi bölgeye hareket etti. Platform üyeleri, “Eskişehir’in maden çöplüğüne çevrilmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu üyeleri, Odunpazarı ilçesine bağlı Demirli ve Seklice mahallelerini kapsayan bentonit madeni sahasında yapılacak keşif incelemesi öncesi bölgeye hareket etti. Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan platform üyelerine, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Selma Güder de destek verdi.

“Kapasiteyi 6 kat artırmak istiyorlar”

Platform Temsilcisi Cevat Aydemir, bölgede faaliyet gösteren bentonit madeninin kapasite artışına gitmek istediğini belirterek, bunun ciddi çevresel sonuçlar doğuracağını söyledi. Aydemir, “Burada Eczacıbaşı’na ait şirketin bentonit madeni bulunuyor. Şirket kapasiteyi altı kat artırmak istiyor. Ormanlık alanların ve yaşam alanlarının yok edilmesine karşı çıkıyoruz” dedi.

“Bölge halkını yalnız bırakmayacağız”

Platform üyeleri, keşif sürecinde bölge halkının yanında olacaklarını ifade etti. Açılan dava kapsamında bilirkişi heyetinin bölgede inceleme yapacağını belirten Aydemir, çevrecilerin de süreci yakından takip edeceğini söyledi. Aydemir açıklamasında, “Ormanlarımıza ve köylümüze sahip çıkmak için orada olacağız. Eskişehir’in maden çöplüğüne çevrilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.