×

Eskişehir'de çevre kirliliği dikkat çekiyor

Eskişehir’de sokak hayvanlarını beslemek amacıyla bırakılan ekmek ve gıda atıkları, kontrolsüz şekilde bırakıldığında hem kötü görüntü hem de hijyen sorunu yaratıyor. Yetkililer, beslemenin belirlenen alanlarda yapılmasını öneriyor.

Kentte vatandaşlar, sokak hayvanlarını beslemek için ekmek ve gıda atıklarını kaldırım kenarları ve park çevrelerine bırakıyor. Ancak bu atıklar kısa sürede dağılmakta, kötü görüntü oluşturmakta ve hijyen sorunlarına sebep olmaktadır.

Uzmanlardan uyarı

Hayvan sağlığı ve çevre açısından, gıda atıklarının rastgele bırakılmaması gerektiği vurgulanıyor. Uzmanlar, kontrolsüz beslemenin hem çevreye hem de hayvanların sağlığına zarar verebileceğini belirtiyor.

Yetkililerden kontrollü besleme çağrısı

Yetkililer, sokak hayvanlarının beslenmesi gerektiğinde bunun belirlenen noktalarda ve uygun kaplar içinde yapılmasını öneriyor. Böylece hem çevre temizliği korunacak hem de hayvanların sağlığı güvence altına alınmış olacak.