×

Eskişehir’de caz rüzgarı esecek: Festivalin programı belli oldu

Eskişehir Caz Festivali, 26-27 Eylül tarihlerinde Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenecek. “Lületaşı” temasıyla gerçekleştirilecek festivalde Fatih Erkoç, Gaye Su Akyol, Gevende, Birsen Tezer ve Derdo Disco by Mislina ile Akın Sevgör’ün yanı sıra Belçika’dan Zinne Voila ve Teddy’s Brain Drain sahne alacak.

Beyaz Group yatırım ortaklığı ve Polka Music Production organizasyonunda, Tepebaşı Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Eskişehir Caz Festivali, ikinci yılında müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

26-27 Eylül tarihlerinde Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleştirilecek festival, iki gün boyunca konserlerin yanı sıra çocuk etkinlikleri, atölyeler, dans gösterileri ve farklı deneyim alanlarına ev sahipliği yapacak.

Festivalin ilk yılında 7 bin 303 biletli katılımcıya ulaşmasının ardından ikinci yıl programı daha geniş kapsamlı hazırlandı. Bu yılın teması ise Eskişehir’in samp-imge değerlerinden biri olan “Lületaşı” olarak belirlendi.

Festivalde güçlü isimler sahne alacak

Eskişehir Caz Festivali’nin ana sahnesinde Fatih Erkoç, Gaye Su Akyol, Gevende, Birsen Tezer, Derdo Disco by Mislina ve Akın Sevgör performans sergileyecek.

Festivalin uluslararası konukları arasında ise Belçika’dan Zinne Voila ve Teddy’s Brain Drain yer alacak. Yerli ve yabancı sanatçıların aynı etkinlik kapsamında buluşmasıyla festival, Eskişehir’in kültür-sanat programına uluslararası bir boyut kazandıracak.

Genç müzisyenlere profesyonel sahne fırsatı

Festivalin bu yıl ilk kez düzenlenecek ECF Showcase programıyla genç ve bağımsız müzisyenlere de profesyonel sahne imkânı sunulacak.

Açık çağrı sonucunda seçilen Ege Ön IVTET ve Öner Karaçuha Quartet, festival kapsamında sahne alarak müziklerini daha geniş kitlelerle buluşturacak.

Showcase programında yer alan müzisyenler, teknik altyapı desteğinin yanı sıra festival iletişimlerinde görünürlük, sektör profesyonelleriyle buluşma ve yeni dinleyicilere ulaşma fırsatı elde edecek.

Çocuklar da festivalin bir parçası olacak

Festival programında çocuklara yönelik etkinlikler de yer alacak. Meda Dans Academy ile Latin Jazz for Kids, Çocuklar İçin Caz, The Mini Beetles, çocuk atölyeleri, dans etkinlikleri ve yaratıcı deneyim alanları festival boyunca katılımcılarla buluşacak.

Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı, iki gün boyunca konserlerin yanı sıra çocukların, gençlerin, ailelerin ve müzikseverlerin bir araya geldiği festival alanına dönüşecek.

İlk yılında katılımcılarının yaklaşık yüzde 40’ını şehir dışından ağırlayan Eskişehir Caz Festivali’nin, ikinci yılında da kentin kültür turizmine katkı sağlaması hedefleniyor.