×

Eskişehir'de Büyükerşen'den flaş açıklama: Yeniden adayım!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yerel seçimlerle ilgili "Eskişehir'de bile kaybedebiliriz" sözleri üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gazeteci Barış Yarkadaş'a konuştu. Büyükerşen, " "Bu laflar sürdürülebilir provokasyondur" dedi

Eskişehir'de Kazım Kurt'un gündeme bomba gibi düşen sözleri üzerine Barış Yarkadaş'a özel açıklamalarda bulunanan Yılmaz Büyükerşen, Kemal Kılıçdaroğlu'na haksızlık yapıldığını ifade etti.

"AK PARTİ ESKİŞEHİR'DE ADAY BULAMIYOR" 
Başkan Büyükerşen, "Ben orayı kaybederiz, burayı kaybederiz tartışmalarına hiçbir şekilde doğruluk payı vermiyorum. Hiçbir şekilde ben bu fikirlere katılmıyorum. Biz Eskişehir'de yüzde 54 ile seçimi aldık. Bu laflar sürdürülebilir provokasyondur. Kemal Bey yüzde 55, Tayyip Bey yüzde 44 aldı. Bu tartışma niye çıkıyor, ben anlamıyorum. Şu an AK Parti Eskişehir'de aday bulamıyor. Eskişehirli yerli bir aday arıyorlar. Her gün gelip iş dünyası, STK ile görüşüp aday arayışını sürdürüyorlar" diye konuştu. 

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ADAYIM"
Başkan Büyükerşen konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Ben aslında önümüzdeki dönemde adaylık düşünmüyordum fakat son bu tartışmalardan sonra yeni dönemde de aday olmaya karar verdim. Sokağa çıktığımızda halktan 'bir dönem daha belediyeyi yönetin' baskısıyla karşı karşıyayım. Bu yüzden önümüzdeki dönemde adayım. Seçmende moralsizliği gözlemliyorum. Bu konuda genel merkezimizin üzerine çok büyük bir görev düşüyor. Genel merkezimiz ortamı derleyip, toparlamalı, mesaj ve moral vermeli. 'Kazanamamayız' tartışmasını da belediye başkanı arkadaşlarımız hiçbir şekilde yapmamalı."