Eskişehir’de 40 yıldır bebek giyim sektöründe esnaflık yapan Hakan Karabaş, havaların soğumasıyla birlikte kışlık kıyafetlere yönelen ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu. Karabaş, bebek sağlığı için kıyafet seçiminde özellikle yüzde 100 pamuk ve antialerjik dokumaların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kalın ve şardonlu ürünlere talebin arttığını belirten Karabaş, eşofman takımlarının da daha fazla ilgi gördüğünü dile getirdi. Karabaş, “Bebek giyiminde ebeveynlerin ilk bakması gereken şey kumaşın pamuklu olması. Alerji yapmamalı, çocuğun cildine zarar vermemeli” dedi.
Bebek giyimde fiyat politikalarına da değinen Karabaş, büyük markaların yüksek etiket fiyatlarından indirime gidiyormuş gibi gösterdiğini ancak kendilerinin ürünleri en baştan uygun fiyatla sunduğunu ifade etti. Karabaş, “Bizde şişirilmiş fiyat yok. Ürünler uygun olduğu için hızlı tükeniyor, bu nedenle indirim yapma ihtiyacı da kalmıyor” diye konuştu.
Doğum öncesi yapılan alışverişlere de değinen Karabaş, anne adaylarının genellikle 5’inci aydan itibaren hazırlıklara başladığını ve ürünleri aşama aşama aldığını söyledi.