Bayram tatilini şehir dışında geçiren Eskişehirlilerin ve eğitim ya da iş için kente geri dönen vatandaşlar otogarda büyük bir hareketlilik yarattı. Peronlar boyunca ellerinde valizleriyle bekleyen yolcular, otobüs kuyrukları ve peronlara yanaşan onlarca araç terminalde adım atacak yer bırakmadı. Otobüs firmaları yoğunluğu eritmek için ek seferler düzenlese de yolcu akınının önüne geçilemedi.
Tramvay duraklarında uzun bekleyiş
Otogara gelen yolcuların şehir içine ulaşımda ilk tercihi olan tramvaylar da yoğunluktan etkilendi. Otogar durağında oluşan kalabalık nedeniyle vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kaldı. Tramvay içlerinde de yoğunluk artarken, yolcuların valizleriyle birlikte ayakta yolculuk yaptığı görüldü.
Terminal çevresinde trafik kilitlendi
Yoğunluk sadece otogar içinde değil, çevresindeki ana arterlerde de etkisini gösterdi. Araç giriş-çıkışları nedeniyle terminal çevresinde uzun kuyruklar oluştu. Yakınlarını karşılamaya gelen özel araçlar ve ticari taksilerin de etkisiyle trafik akışı zaman zaman durma noktasına geldi. Güvenlik ve trafik ekipleri bölgede yoğun mesai harcadı.
Eskişehir’de bayramın son günü, ulaşım ve şehir içi hareketlilik açısından yılın en yoğun günlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Yoğunluk gece saatlerine kadar devam etti.