×

Eskişehir’de balıkçılar müjdeyi verdi: Bu sezon vatandaş balığa doyacak

Eskişehir’de balık sezonunun başlamasıyla tezgâhlar hareketlenirken, denizlerdeki bolluk fiyatlara da yansıdı. Balıkçı Selahattin Arslanbenzer, hamsi ve palamudun aynı anda bol bulunduğunu belirterek palamudun kilogram fiyatının 450 liradan 150 liraya kadar gerilediğini söyledi. Arslanbenzer, “Bu sene vatandaş balığa doyacak” dedi.

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte Eskişehir Balıkçılar Çarşısı’nda hareketlilik arttı. Bu yıl denizlerde yaşanan bolluğun tezgâhlara da yansıdığını belirten balıkçı Selahattin Arslanbenzer, özellikle hamsi ve palamutta dikkat çeken bir sezon beklendiğini söyledi.

Yaklaşık 40 yıldır balıkçılık yaptığını belirten Arslanbenzer, bu sezonun diğer yıllardan farklı olduğunu ifade etti.

“HAMSİ DE PALAMUT DA AYNI ANDA BOL”

Hamsi ile palamudun aynı dönemde bu kadar bol olmasının alışılmış bir durum olmadığını belirten Arslanbenzer, “Eskişehir'in en eski balıkçılarından bir tanesiyim. Her sene böyle balık bolluğu olmaz, bu sene çok farklı bir sezon yaşayacağız. Normalde palamut balığının olduğu yerde hamsi, hamsinin olduğu yerde palamut olmazdı. Palamut her 3-4 senede bir çıkar ve çıktığında hamsiyi kovalardı. Bu sene hem hamsi hem de palamut gerçekten çok bol. Çok güzel bir sezon geçireceğiz” dedi.

PALAMUT 450 LİRADAN 150 LİRAYA GERİLEDİ

Denizlerdeki bolluğun fiyatlara doğrudan yansıdığını belirten Arslanbenzer, yerli palamudun kilogram fiyatının 150 liraya kadar düştüğünü söyledi.

Arslanbenzer, “Önceden 1 kilo palamudu 450 liraya alıyorduk, şimdi kilosu 150 liraya kadar geriledi. Mesela Norveç'ten gelen, ithal uskumru diye satılan palamudun kilosu 450 lira. Bizim kendi denizlerimizden çıkan yerli palamut ise şu anda 150 lira. Hamsinin ise kilosu 250 lira. Bundan daha büyük bir ucuzluk olacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

SARDALYA DA 150 LİRADAN SATILIYOR

Tezgâhlarda palamut ve hamsinin yanı sıra çupra, levrek ve sardalya gibi balık çeşitleri de yer alıyor.

Sardalyanın bu yıl oldukça bol olduğunu ve tam mevsiminde bulunduğunu belirten Arslanbenzer, sardalyanın kilogram fiyatının da 150 lira olduğunu söyledi.

“BU SENE VATANDAŞ BALIĞA DOYACAK”

Balığın ekonomik ve sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu ifade eden Arslanbenzer, özellikle bolluk yaşanan dönemde vatandaşların balık tüketmesini tavsiye etti.

Arslanbenzer, “Çupra ve levrek her zamanki gibi tezgâhta yerini alıyor. Bazen ürün çok geldiğinde indirim yapıyoruz. Sardalya da bu sene çok bol ve tam mevsimi, oldukça yağlı. Onun da kilosunu 150 liradan satıyoruz. 1 kilo balıkla 4 kişilik bir aile rahatlıkla doyar. Vatandaşlarımıza kesinlikle balık tüketmelerini öneriyorum. Bu sene vatandaş balığa doyacak” ifadelerini kullandı.