Eskişehir’in Arifiye Mahallesi’nde çok sayıda binanın dış cephesinde oluşan döküntü ve çatlaklar, mahalle sakinlerinde ciddi endişe yarattı. Kaldırım ve bina girişlerine düşen sıva parçaları, olası kazalara davetiye çıkarıyor.
Eskişehir Arifiye Mahallesi’nde birçok binanın dış cephesinde zamanla oluşan çatlaklar ve kopmalar dikkat çekiyor. Özellikle eski yapılarda cephelerden düşen sıva ve beton parçaları, hem yayalar hem de çevredeki esnaf için risk oluşturuyor.
Yaya güvenliği tehlikede
Mahalle sakinleri, kaldırım ve bina girişlerine düşen parçalar nedeniyle her gün tedirgin olduklarını ifade ediyor. Yaya trafiğinin yoğun olduğu sokaklarda herhangi bir önlem alınmamasının olası bir kazayı kaçınılmaz hale getirdiğini dile getiriyorlar.
“Önlem alınmadan facia yaşanmasın” uyarısı
Vatandaşlar, binaların bakım ve onarımlarının geciktirilmemesini isterken, yetkililerden de kapsamlı bir inceleme başlatılmasını talep ediyor. Özellikle kamuya açık alanlara bakan cephelerde acil tedbir alınması gerektiği vurgulanıyor.
Gözler yetkililerde
Mahallede oluşan bu tablo, sadece estetik bir sorun değil, doğrudan can güvenliği meselesi olarak değerlendiriliyor. Bölge sakinleri, olası bir yaralanma ya da facia yaşanmadan denetimlerin artırılmasını ve gerekli müdahalelerin yapılmasını bekliyor.