Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki düzensiz park sorununu azaltmak ve vatandaşların otopark ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda yapımı devam eden iki yeni açık otoparkta da sona gelindi. Otoparkların tamamlanmasının ardından ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunulması planlanıyor.
350 araçlık ücretsiz otopark
Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi yanında yapımı sürdürülen açık otopark 350 araç kapasitesine sahip olacak.
Çalışmaların son aşamasına gelindiği otoparkın, tamamlanmasının ardından sürücülerin kullanımına açılması planlanıyor.
Uluönder’e 91 araçlık yeni otopark
Bir diğer ücretsiz otopark ise Uluönder Mahallesi Rauf Orbay Caddesi üzerinde yapılıyor.
Buradaki otopark 91 araç kapasitesine sahip olacak.
İki yeni otopark birlikte değerlendirildiğinde Eskişehir’e toplam 441 araçlık ücretsiz park alanı kazandırılacak.
Daha önce 5 yeni otopark tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde bazı açık otopark projeleri daha tamamlanarak hizmete açıldı.
Akarbaşı Mahallesi Şehit Güngören Bostan Sokak’ta 39, Sümer Mahallesi İskele-26 bölgesinde 28, Sümer Mahallesi Kanlıkavak Mevkii’nde 122, Gökmeydan Mahallesi Ulus Caddesi’nde 37 ve Hayriye Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi ile Ulutaş Sokak kesişiminde 22 araç kapasiteli açık otoparklar kullanıma sunuldu.
2026’da 689 araçlık yeni kapasite hedefleniyor
Tamamlanan ve yapımı sürdürülen projelerle Eskişehir genelinde yeni otopark kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılı içerisinde toplam 689 araç kapasiteli yeni açık otopark alanını vatandaşların kullanımına sunmayı planlıyor.
Ücretsiz otoparkların, özellikle yoğun bölgelerde yaşanan park sorununun azaltılmasına katkı sağlaması bekleniyor.