Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, kent genelinde kamu hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla yeni hükümet konaklarının yapım çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Aksoy, üç ilçede inşaatların devam ettiğini, bir ilçede ise proje aşamasında olan kaymakamlık binasıyla önemli bir ihtiyacın karşılanacağını söyledi.
2026 yılı içerisinde hizmete açılması bekleniyor
Vali Aksoy, İnönü ve Mihalgazi ilçelerinde yapımı süren kaymakamlık binalarının inşaatlarında önemli ilerleme kaydedildiğini belirtti. İnönü Kaymakamlık Binası’nın yüzde 25, Mihalgazi Kaymakamlık Binası’nın ise yüzde 18 seviyesinde tamamlandığını ifade eden Aksoy, her iki binanın da 2026 yılı içerisinde hizmete açılmasının planlandığını kaydetti.
Alpu ilçesinde de yeni kaymakamlık binası yapımı için çalışmaların başladığını aktaran Aksoy, yatırım programında yer alan projenin ihalesinin yapıldığını ve yer tesliminin yüklenici firmaya gerçekleştirildiğini söyledi. Alpu’daki hükümet konağının da 2026 yılı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini vurguladı.
Tepebaşı Kaymakamlığı binasının yapım süreci başlayacak
Tepebaşı ilçesinde kaymakamlık binası ihtiyacına da değinen Aksoy, arsa sorununun çözüldüğünü ve proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Önümüzdeki süreçte ihalenin yapılmasıyla birlikte Tepebaşı Kaymakamlığı binasının yapım sürecinin başlayacağını ifade etti.
Öte yandan Eskişehir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın 2025 yılı yatırım programı kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi verildi. Açıklamada, Alpu Hükümet Konağı’nın 13 Ocak 2026 tarihinde ihale edildiği, Mihalgazi ve İnönü hükümet konaklarının ise 2025 yılında ihale edilerek inşaatlarına başlandığı ve her iki projenin de 2026 yılında tamamlanmasının planlandığı belirtildi.