×

Eskişehir'de 1 ton mavi kapak topladı, depremzede çocuğa umut oldu

Depremde Hatay’daki evleri yıkılınca ailesiyle Eskişehir’e gelen 11 yaşındaki Ecenur İnci Olgun, depremzedelere destek olmak için başlattığı kampanyada 1 ton mavi kapak topladı. Kapaklar sayesinde alınan iki tekerlekli sandalyeden biri, kendisiyle aynı yaşta olan engelli bir depremzede çocuğa ulaştırıldı.

Odunpazarı ilçesine bağlı Gökmeydan Mahallesi’nde yaşayan Ecenur İnci Olgun, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi engelli bireylere destek olmak amacıyla mavi kapak toplama kampanyası başlattı.

Ecenur’un okul yönetimi, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının da destek verdiği kampanyada yaklaşık 1 ton mavi kapak toplandı. Toplanan kapaklar sayesinde 2 adet tekerlekli sandalye temin edildi.

Annesiyle birlikte Hatay’a giden Ecenur, sandalyelerden birini kendisiyle aynı yaşta olan engelli ve depremzede bir erkek çocuğuna teslim etti.

“ÇOK MUTLU OLDUM, HEYECANLANDIM”

Yürüttüğü kampanyayı anlatan Ecenur İnci Olgun, başlangıçta 500 kilogram mavi kapak topladıklarını, daha sonra 1 tona ulaştıklarını söyledi.

Toplanan kapaklar sayesinde iki tekerlekli sandalye aldıklarını belirten Ecenur, kendisiyle aynı yaştaki depremzede çocuğa sandalye teslim ederken yaşadığı mutluluğu şu sözlerle anlattı:

“Tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine teslim ederken çok mutlu oldum, heyecanlandım.”

Ecenur, sandalye bağışında yaşlı ve orta yaşlı depremzedelerin de önemli ölçüde ihtiyaç sahibi olduğunu fark ettiklerini belirtti.

İYİLİK KAMPANYASINI SÜRDÜRECEK

Kampanyasını sürdürmek istediğini ifade eden Ecenur, ihtiyaç sahibi kişilere daha fazla tekerlekli sandalye ulaştırmayı hedefliyor.

Toplanan kapaklar sayesinde temin edilen ikinci tekerlekli sandalyenin ise henüz ihtiyaç sahibine ulaştırılmadığı belirtildi. Ecenur ve ailesi, ihtiyaç sahibi kişilere ulaşabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.