Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende konuşan CHP İl Başkan Yardımcısı Halil Sarıgöz, demokrasi ve halk egemenliğini savunmaya devam edeceklerini vurguladı.
Düzenlenen törene CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Çelenk sunumunun ardından kürsüye çıkan Sarıgöz, Türkiye’de ulusal egemenliğin önemli bir sınavdan geçtiğini ifade etti.
Sarıgöz, bazı siyasi isimlerin gözaltına alınması ve tutuklanmasına değinerek, bunun millet iradesine yönelik bir müdahale olduğunu savundu. “Millet iradesini zayıflatmaya çalışan her anlayış, cumhuriyetimizin özüne yönelmiş bir meydan okumadır” diyen Sarıgöz, bu tür gelişmelere karşı duracaklarını söyledi.
Konuşmasında eğitim sistemine de değinen Sarıgöz, son dönemde yaşanan olayların eğitim politikalarındaki sorunlara işaret ettiğini belirtti. Okullardaki güvenlik konusunun kaygı verici olduğunu ifade eden Sarıgöz, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilere rahmet, yaralılara ise acil şifa diledi.
CHP olarak hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve halkın söz hakkından vazgeçmeyeceklerini dile getiren Sarıgöz, “Millet iradesini yok sayan her anlayışın karşısında durmaya; demokrasiyi, hukuku ve halk egemenliğini canımız pahasına savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.