×

Eskişehir Büyükşehir ekipleri sahada: Budama ve ilaçlama çalışmaları hız kesmiyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve park alanlarında budama ve ilaçlama çalışmalarını eş zamanlı olarak başlattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında refüjler, tramvay güzergâhı ve yeşil alanlarda kapsamlı bakım yapıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu kent genelinde kapsamlı bir çevre düzenleme çalışması başlattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin koordineli şekilde yürüttüğü çalışmalar, özellikle kent merkezi ve yoğun kullanılan bölgelerde yoğunlaştı.

Refüjler, parklar ve kaldırımlar elden geçirildi

Sabahın erken saatlerinde sahaya çıkan ekipler, tramvay güzergâhı başta olmak üzere ana cadde ve kavşaklardaki refüjlerde budama çalışması gerçekleştirdi. Park alanlarında ise hem bitki bakımı hem de genel düzenleme yapıldı. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri de sürece dahil olarak ağaç ve süs bitkilerinde ilaçlama uyguladı.

Kent estetiği ve güvenlik vurgusu

Çalışmalar kapsamında kaldırımlarda düzenleme yapılırken, saksılara ve yeşil alanlara verilen zararlar da onarıldı. Yetkililer, çalışmaların Pazar günü de devam edeceğini belirtirken, araç sürücülerine park ihlali yapmamaları yönünde uyarıda bulundu. Kent genelinde sürdürülen bakım faaliyetlerinin düzenli aralıklarla devam edeceği ifade edildi.