×

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Önerimde ısrarcıyım!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen eski Devlet Hastanesi ve boşaltılmış diğer hastanelerin yeniden hizmete alınması gerektiği konusunda ısrarcı olduğunu ifade ederek yetkililere seslendi.

Eskişehir haberleri...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen eski Devlet Hastanesi ve boşaltılmış diğer hastanelerin yeniden hizmete alınması konusunda ısrarcı olduğunu resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükerşen'in bu önerisinin ardından bir açıklama yapmış ve bu binaların depreme dayanıksız olduğunu ifade etmişti. Büyükerşen, "Eski Hava Hastanesi ile eski Devlet Demir Yolları hastaneleri ne güne duruyor?" diye sorarak 'depreme dayanıksız" olduğu için faaliyete alınamayacağı söylenen bu hastanelerin nice depremler atlattığının da altını çizdi.

Yılmaz Büyükerşen açıklamasında, "Kıymetli hemşehrilerim, geçmiş günlerde dile getirdiğim şehrimizde bazı hastanelerin pandemi hastanesi olarak hizmet vermesi konusundaki önerimde ısrar ediyorum! Tüm hastanelerin pandemi amacıyla hizmet vermesi demek, o hastanelere giden ve salgına yakalanmamış yurttaşlarımızın da risk altına alınması demektir. Eski Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesi olarak tekrar hizmete alınması konusundaki önerimi, ‘depreme dayanıksız’ diyerek geri çeviren yetkililere bir kez daha seslenmek istiyorum: Eski Hava Hastanesi ile eski Devlet Demir Yolları hastaneleri ne güne duruyor? Nice depremler atlatan ve bazıları şu an faaliyette olan bu hastanelerimiz acilen pandemi hastanesi olarak belirlenerek Şehir Hastanesi’ne destek olmalıdır. Böylece diğer hastanelerimiz de salgına yakalanmamış hastalarımıza hizmet verebilir ve salgının yayılması önlenebilir." ifadelerine yer verdi.

Büyükerşen'in bu paylaşımı halktan büyük destek gördü. Paylaşım dakikalar içerisinde binin üzerinde beğeni ve yüzün üzerinde paylaşım aldı.