×

Eskişehir-Ankara yolundaki tır kazasında faciadan dönüldü

Eskişehir-Ankara kara yolunda kontrolden çıkan paketlenmiş piliç yüklü tırın bir akaryakıt istasyonunun tabelasına çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Eskişehir-Ankara kara yolunda kontrolden çıkan tavuk yüklü tırın akaryakıt istasyonunun tabelasına çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapandı.

Kaza, Sivrihisar ilçesi sınırlarında Eskişehir-Ankara kara yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İ.D. (56) idaresindeki paketlenmiş piliç yüklü tır, Ankara istikametinde seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıktı.

Savrulan tır, yol kenarında bulunan Aytemiz akaryakıt istasyonunun tabelasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle dev tabela yola devrilirken, ağır hasar alan tır yolu kapattı.

Kazanın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan sürücü İ.D. ile yolcu M.Ö. (50), itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla bulundukları yerden çıkarıldı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan sürücü ve yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle bir süre aksayan trafik, tırın ve devrilen akaryakıt istasyonu tabelasının kaldırılması için yürütülen çalışmaların ardından kontrollü olarak normale döndü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.