×
☰

ESKİ'den 4 mahalle için kesinti uyarısı: İşte etkilenecek bölgeler

Eskişehir’de pazartesi sabahı başlayacak altyapı çalışması nedeniyle bazı mahallelerde su kesintisi ve basınç düşüklüğü yaşanabilecek. ESKİ’nin duyurusunda, çalışma öncesinde vatandaşların tedbirli olması istendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), Tepebaşı ilçesi Sazova Mahallesi’nde içme ve kullanma suyu isale hattının güzergâhını değiştirmek için çalışma gerçekleştirecek. 12 Ekim 2026 Pazartesi günü saat 09.00’da başlayacak çalışma nedeniyle bazı mahallelerde su kesintisi veya basınç düşüklüğü görülebilecek.

ESKİ SU KESİNTİSİNDEN ETKİLENECEK MAHALLELERİ AÇIKLADI

İsale hattındaki deplase çalışması nedeniyle Batıkent, Çamlıca ve Boyacıoğlu mahalleleri ile Karagöz Mahallesi’nin bir bölümünde su kesintisi ve basınç düşüklüğü yaşanabileceği bildirildi.

ESKİ ekiplerinin, altyapı çalışmasını mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak su iletimini yeniden sağlaması hedefleniyor.

SULAR NE ZAMAN GELECEK?

Hat güzergâhı değişikliği ve bağlantı işlemlerinin tamamlanmasının ardından bölgeye yeniden su verilecek. Şebeke sisteminin dengelenmesine bağlı olarak su akışının mahallelere kademeli şekilde ulaşması bekleniyor.

ESKİ Genel Müdürlüğü, çalışma süresince yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların gerekli tedbirleri almalarını istedi.