×

Es Es Vederson'un peşinde

Es Es Vederson'un peşinde


Spor Toto Süper Lig'in bitimine 1 hafta kala önümüzdeki sezonu kadrosunu oluşturma konusunda adımlar atan Eskişehirspor yönetimi, Bursaspor'da forma giyen sol bek Gökçek Vederson'u gündemine aldı

Yanal istemiş

Eskişehirspor'un son iki sezondur sol bekteki yükünü çeken Dede'nin yaşının ilerlemesi önümüzdeki sezon için alternatif bir ismin gündeme gelmesine neden oldu. Profesyonellik konusunda Eskişehirsporlu futbolculara adeta ders veren Dede'nin takımdan ayrılma durumunu göz önünde bulunduran Ersun Yanal, bu ismin yerine Vederson'u düşünüyor. Son 3 sezondur Bursaspor'un formasını giyen Gökçek Vederson'un yaz transfer sezonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Türk olması avantaj

2013-2014 sezonundan itibaren geçerli olacak olan 5+3 yabancı kuralı takımları yerli transferlere yönlendiriyor. 2004 yılında Ankaraspor ile Türkiye kariyerine başlayan Vederson, 2007 yılında Türk pasaportu almıştı. Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın, sözleşmesi sona erecek Vederson için kalması yönünde her hangi girişim göstermemesi Vederson'un sezon sonunda ayrılacağını doğrular nitelikte. Gerek Bursaspor'dan gerekse Eskişehirspor'dan her hangi bir açıklama gelmezken, Ersun Yanal'ın bu transferde istekli olduğu gelen haberler arasında.

30 Haziran'da serbest

Eskişehirspor yönetiminin izlediği bedelsiz transfer politikasına bir yenisi daha eklenmek üzere. Bursaspor işle olan sözleşmesi 30 Haziran 2013'de bitecek olan Vederson'un Bursaspor ile sözleşme yenilemeyeceği belirtildi. Gökçek Vederson ile PTT 1. Lig'den Süper Lig'e bu sezon yeni yükselen Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor'da yakından ilgileniyor. Menacerliğini Erhan Çağlayan'ın yaptığı Vederson'un, kendisini isteyen ekiplerden Eskişehirspor'a gitmesinin daha muhtemel olduğu  kulislerde konuşulmaya başlandı. (Aytaç Ersoy)