×
☰

Emirdağ ve Çevre Dernekleri Federasyonu'ndan Başkan Kurt'a ziyaret

Emirdağ ve Çevre Dernekleri Federasyonu yönetimi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ziyaret etti. Görüşmede Kurşunlu Külliyesi'nin tahliye edilmesi de gündeme gelirken Kurt, tahliye işleminin hukuka aykırı olduğunu savundu.

Emirdağ ve Çevre Dernekleri Federasyonu yönetimi ile federasyona bağlı derneklerin temsilcileri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ziyaret etti. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen görüşmede derneklerin talepleri ve belediyenin çalışmaları ele alınırken, Kurşunlu Külliyesi'nin tahliyesi de gündeme geldi.

Ziyarete Federasyon Başkanı Ahmet Eryürük, Başkan Vekili Dr. Figen Ayrancı, yönetim kurulu üyeleri ile federasyona bağlı derneklerin başkan ve temsilcileri katıldı. Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları, Kurtuluş Türk Halk Müziği Korosu ve Emirdağ Federasyonu Gönül Harmanı Korosu üyeleri de ziyarette yer aldı.

Kazım Kurt dernek temsilcilerinin taleplerini dinledi

Konuklarıyla sohbet eden Başkan Kazım Kurt, federasyon yöneticileri ve dernek temsilcilerinin istek ve taleplerini dinleyerek iletilen konuları not aldı. Kurt, Odunpazarı Belediyesinin hayata geçirdiği çalışmalar hakkında bilgi verirken sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Federasyon Başkan Vekili Dr. Figen Ayrancı ise belediyenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, Odunpazarı'nda hayata geçirilen hizmetler ve federasyona verilen destek dolayısıyla Başkan Kurt'a teşekkür etti.

Kurşunlu Külliyesi'nin tahliyesi görüşüldü

Ziyaretin öne çıkan başlıklarından biri de Kurşunlu Külliyesi'nin Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tahliye edilmesi oldu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gerçekleştirilen tahliye işleminin hukuka aykırı olduğunu savundu. Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.