×

Dünya Motokros Şampiyonası 9. kez Afyonkarahisar’da

Dünyanın en önemli motokros organizasyonları arasında yer alan MXGP Türkiye, 4-6 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek. Dünya çapında 180 ülkede milyonlarca izleyiciye ulaşması beklenen organizasyon, Türkiye’nin spor turizmi ve uluslararası tanıtımına önemli katkı sağlayacak.

Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) Türkiye ayağı, bu yıl 9. kez Afyonkarahisar’da düzenlenecek. Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı organizasyon, Cumhuriyet tarihinde uluslararası alanda düzenli şekilde gerçekleştirilen önemli motor sporları etkinliklerinden biri olma özelliğini sürdürüyor. Dünyanın başarılı motokros sporcularını bir araya getirecek MXGP Türkiye’nin, 180 ülkede yaklaşık 3,5 milyar potansiyel izleyiciye ulaşması öngörülüyor. Küresel yayın ağı sayesinde Türkiye’nin tanıtımına ve spor turizmine katkı sunan organizasyon, aynı zamanda Türk motosiklet sporunun uluslararası alandaki gücünü ortaya koyacak.

23 Ülkeden Sporcu Mücadele Edecek


Organizasyonda Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çekya, Çin, Danimarka, Fransa, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Macaristan, Norveç, Slovenya, Şili ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 23 ülkeden sporcular mücadele edecek. Dünya ve Avrupa şampiyonalarının farklı kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışlarda Türkiye’yi temsil edecek sporcular da piste çıkacak. MXGP kategorisinde Yiğit Ali Selek ve Mustafa Resul Kurtuluş, Avrupa EMX125 Şampiyonası’nda Deniz Karahan, Avrupa EMX250 Şampiyonası’nda ise Irmak Yıldırım Türkiye adına mücadele edecek.

MXGP Türkiye kapsamında Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) ile Avrupa Motokros Şampiyonası’nın EMX250 ve EMX125 kategorilerinde yarışlar düzenlenecek.