AK Parti eski İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, kentte bazı konuların yeterince analiz edilmeden tartışıldığını söyledi. Ünlü, “Eskişehir hükümet tarafından öncelikli görülmüyor demek doğru değil. Kente yapılmış pek çok yatırım var. Tarifeli seferler, kuzey çevre yolu gibi pek çok mesele ezbere konuşuluyor” dedi.
ESTV’de yayınlanan “Soruyoruz” programına konuk olan Ünlü; kentteki siyasi dengeler, belediyelerin çalışmaları ve kamu yatırımlarına ilişkin görüşlerini paylaştı. Teşkilatçılığın zor bir görev olduğunu belirten Ünlü, en fazla eleştirinin il ve ilçe başkanlarına yöneltildiğini ifade etti.
Eskişehir’de yerel seçim sonuçlarının geçmişten gelen bir sürecin sonucu olduğunu dile getiren Ünlü, yerel yönetimlerin muhalefette olmasının zamanla genel seçim sonuçlarını da etkilediğini söyledi. Şehre özgü siyasi model geliştirilmemesinin bir eksiklik olduğunu belirten Ünlü, tüm siyasi aktörlerin ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Deprem konusuna da dikkat çeken Ünlü, bu meselenin siyaset üstü ele alınması gerektiğini belirterek, “İktidarıyla, belediyesiyle ortak bir çözüm üretilmeli. Ancak bu konuda yeterli birliktelik sağlanamıyor” diye konuştu.
Hükümet yatırımlarına yönelik eleştirilere katılmadığını dile getiren Ünlü, Eskişehir’de şehir hastanesi, stadyum ve çeşitli kamu binaları gibi önemli projelerin hayata geçirildiğini hatırlattı. Son dönemde yatırımlarda yavaşlama olduğunu kabul eden Ünlü, bunun temel nedeninin ekonomik koşullar olduğunu ifade etti.
Eski Devlet Hastanesi arazisine ilişkin tartışmaları da değerlendiren Ünlü, mevcut hastane kapasitesinin yeterli olduğunu savunarak, “İhtiyaç varsa yeni hastane yapılır, yoksa bu durum dünyanın sonu değil” dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne de değinen Ünlü, Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin kendi kadrosunu oluşturması gerektiğini belirtti. Ünlü, belediyede yaşanan bazı sorunların üzerine gidilmesinin önemli olduğunu ifade etti.
Eskişehirspor hakkında da konuşan Ünlü, takımın Play-Off sürecine dikkat çekerek, “Asıl zorluk bir üst ligde başlayacak. Bu nedenle şehir olarak birlik olunmalı ve güçlü bir destek mekanizması oluşturulmalı” değerlendirmesinde bulundu.
Ünlü, siyasette aktif olmaya devam edeceğini ancak herhangi bir görev için talepte bulunmayacağını da sözlerine ekledi.