×

CHP Eskişehir'de yeni dönem: İl Başkanı Kılıç'tan ilk mesaj

CHP Eskişehir İl Başkanlığı görevine MYK kararıyla atanan Volkan Enver Kılıç, görevlendirmenin ardından yaptığı ilk açıklamada parti içindeki tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, "Kimse CHP'den büyük değildir" diyerek görevi layıkıyla yerine getireceklerini söyledi.

CHP Merkez yönetim Kurulu kararıyla İl Başkanlığı'na atanan Volkan Enver Kılıç, "Burası CHP, kimse CHP'den büyük değildir. Bu görevi bize layık gören Genel Başkan'ımız ve CHP'nin bayrağını taşıyacağız. Görevimizi layığıyla yapacağız" dedi.

Mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK), görevden alınan İl Başkanı Talat Yalaz’ın yerine Volkan Enver Kılıç’ı atadı. Atama kararının ardından ESGROUP Haber Merkezi'ne konuşan Kılıç, partinin tabanından geldiğine dikkat çekerken, tepkilerin algı üzerine oluştuğunu belirterek, hepsini yıkacaklarına vurgu yaptı.

ALGILARI YIKACAĞIZ

Parti içinde ve vatandaşların tepkilerini normal karşıladığını ifade eden Kılıç, il binasına ne zaman geçeceğinin ise henüz belli olmadığını belirtti. Kılıç, "Siyasette bunlar normaldir, herşeyi zaman gösterecek. Vatandaşın da tepkisini görüyoruz ama her şey algı üzerine kurulu ve biz bunu yıkacağız. Partiden arkadaşlar ve Talat Bey'in tepkisini de normal karşılıyoruz. İl Binası'na geçeceğimiz tarih henüz belli değil, bir oturup değerlendireceğiz ve kimseyi üzmeden bu işi yapacağız. Bina CHP'nin binasıdır, yönetime girecek arkadaşlarımız anahtar vs işlerle ilgilenecek" diye konuştu.

TÜZÜĞE UYMAYANLARLA DEVAM ETMEYECEĞİM

Yönetim ve ilçe başkanlıkları için talebin yoğun olduğunu belirten Kılıç, "Kimse CHP'den büyük değil. Bunun üstüne bir şey söylenemez. Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlığı için de 3-4 isim hazır. Değerlendirme yapacağız. Partiyi bilen kişileri görevlendireceğiz. Kırsalda istifa edenler olursa yerine yeni isimler düşüneceğiz. İstifa etmeyenler ise parti tüzüğüne uymayan kimseyle devam etmeyeceğim. Örgütteki istifalarla ilgili Türkiye genelinde aşırı bir istifa söz konusu değil. algı yönetiliyor. Jale Hanım'la da görüşüyorum tabii ki çünkü kendisi CHP'nin Eskişehir Milletveklidir. Genel Başkan'la henüz görüşemedim. Değerlendirmeleri yaptıktan sonra önümüzdeki süreçte Genel Merkez'i ziyaret edebilirim" dedi.

SÜRECİ DOĞRU YÖNETEMEDİ

Kılıç, sözlerini şöyle noktaladı: "Ben Odunpazarı'nda 5 yıl gençlik kolları başkanlığı yaptım. 1 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Bu partinin tabanından geliyor ve partimi çok iyi tanıyorum. Benim isimllerle işim yok, tek hedefim partime nasıl hizmet ederim? Burası kurumsal bir partidir. Talat Bey bir dönem avukatlığımı yapmıştı ama şimdi kendisiyle görüşmüyorum. Ben onun seçilmesinde çok emek vermiştim ama o süreci doğru yönetemedi."