TİTİZLİKLE PROJESİ HAZIRLANDI
Daha sonra Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri ile ilgili AK Partili bir meclis üyesinin soru sorması üzerine Başkan Büyükerşen şunları söyledi: “Kurtuluş Pazar yerinin biliyorsunuz projeleri hazırlandı.Daha modern bir kapalı pazar yeri olması için titizlik gösterildi projede. Tam ihaleye çıkaracağımız zaman Milli Emlak orası size tahsis edilmiştir. Bu tahsis, yıkıldıktan sonra tekrar Milli
Emlak’a aittir diye yazı aldığımız için maalesef inşaat başlayamadık. Zaten son zamanda bu moda oldu. Hangi işe başlarsak vaktiyle tahsis edilmiş ve amacı doğrultusunda kullanılmış ya da yenilenerek kullanılması gereken yerlere son dakikada Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden veya Valilik’ten izinin kaldırıldığı, tahsisin kaldırıldığı yönünde yazılar gönderilmek suretiyle onları yapmamız engellenmekte dir. Ne yazık ki siyaset böyle didişiyor Eskişehir’de.”
“TÜRKİYE’DE DURAĞAN BİR EKONOMİ YOK"
Estram işçilerinin devam eden toplu iş sözleşmeleri görüşmeleriyle ilgili bilgi isteyen AK Partili bir meclis üyesine yanıt veren Başkan Büyükerşen, “Her gün dolar ve altın durmadan fırlıyor. Değişen maliyetler karşısında mutabakata varmak mümkün değil. Bir taraftaki yükseliş diğer tarafı etkiliyor.Sendikalar her gün maaş isteklerini arttırıyor. En son sendikadan 40 bin TL teklif geldi, bu mümkün değil. Babamızın kesesinden veya kendi cebimizden verecek değiliz. Rakamlar çok astronomik, dengelerin korunması gerek. Sendikalarla farklı farklı ince ince hesaplamalarını istedim. Durağan bir ekonomi yok Türkiye’de çünkü. Doğru düzgün hükümet uygulaması gelene kadar da böyle devam edecek” diye konuştu.