Bilecik haberi: Bilecik'te oynanacak Bilecikspor-1299 Bilecik Kulübü maçını sadece evli erkekler eşleriyle birlikte, kadınlar ve 12 yaşından küçük çocuklar seyredebildi. Bilecik 1. Amatör Lig 2019-2020 futbol sezonunun açılış müsabakası olan Bilecikspor - 1299 Bilecik Kulübü maçı öncesi Bilecik'te stat skandalı yaşandı. Kentte mücadelenin oynanması için koşulları sağlayan bir stat bulunamadı. Bu yaşanan sıkıntıların ardından Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Temsilcisi Engin Toku, Bilecikspor Kulübü Başkanı Aydın Avcı, kulüp yöneticileri, Bilecik Şeyh Ebabali Üniversitesi Yerleşkesi içinde bulunan sentetik sahada incelemelerde bulundu.
Engin Toku, buranın futbol oynamaya elverişli bir alan olduğunu vurgularken, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal da stat çevresinin iyi olduğunu belirtti. Bunun üzerine müsabaka bu stada verilirken, maçı sadece kadınlar ve 12 yaşından küçük çocukların seyretmesine karar verildi.Tepkiler sonrası karar değişti
Bu karar sonrası gelen tepkiler sonrası karar değişirken, Bilecikspor Kulübü, "Yönetim kurulumuz, yarın oynayacağımız müsabakada erkek seyircilerin tribüne alınması yönünde ilgili mercilerle görüşerek girişimlerde bulunmuştur. Bulunduğumuz girişimler neticesinde erkek seyircilerimiz tribünde eşleriyle birlikte yer alabilecektir" açıklaması yaptı.
Bekar erkekler stada alınmadı
Maçın oynanacağı stadın etrafından geniş çaplı güvenlik önlemleri alınırken, maça yanında eşi olmayan erkekler giremedi.
Validen "bekar erkeklere yasak maç" açıklaması
Bilecik Valisi Bilal Şentürk, kentte oynanan bir futbol müsabakasına bekar erkeklerin alınmaması ve güvenlik noktasından birçok kişinin geri gönderilmesiyle alakalı açıklamalarda bulundu.Bilecik Valisi Bilal Şentürk, 21 Eylül Cumartesi günü Şeyh Edebali Üniversitesi Stadyumu’nda 1. Amatör Lig’de oynanan Bilecikspor - 1299 Bilecikspor maçına sadece evli erkekler, kadınlar ve 12 yaşından küçük çocukların alınmasına gelen tepkiler sonrası bir açıklama yaptı. Vali Bilal Şentürk yaptığı yazılı açıklamada, “İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında bakım çalışmaları yürütülmesi nedeniyle Bilecik Edebali Stadı’nda kısa bir süre müsabakaların oynanamayacak olması ve Bilecikspor Kulübü temsilcisinin maçların Şeyh Edebali Üniversitesi Sahası’nda oynanması yönündeki talebine binaen, bu sahanın yeni oluşu, olası seyircilerce yaşanabilecek taşkınlık ve zarar verme ihtimali, güvenlik açısından bir takım fiziki eksikliklerin bulunması ve devam eden kazı çalışması nedeniyle taraftarların tribüne sadece saha içinden ulaşma imkanı olması sebebiyle sahada maçların seyircisiz oynanması ancak kadınların maça gelişlerinin özendirilebileceği böylece daha güvenli ve huzurlu bir ortam oluşacağı hususları tüm üyelerce mutabakat sağlanarak kurul kararı olarak kayıt altına alınmıştır. Bilecikspor Kulübü’nün kadınların ve çocukların maça yalnız gelişlerinin pek mümkün olmayacağı değerlendirmesine karşı valiliğimizin şifahi talimatıyla ailece maça gelinebileceği hususu ilgilere duyurulmuştur. Konu yalnızca bu çerçevede değerlendirilerek karşılaşma oynanmış ve olaysız şekilde sona ermiştir” ifadelerine yer verdi.