×
☰

Bilecik’te soba yangını faciaya dönüştü: Baba-kız hayatını kaybetti

​Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde iki katlı ahşap evde sabah saatlerinde yangın çıktı. Sobadan çıktığı değerlendirilen yangında 72 yaşındaki Mehmet Erdönmez ile 47 yaşındaki kızı Fazilet Erdönmez hayatını kaybetti.

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde iki katlı ahşap evde çıkan yangında baba ve kızı yaşamını yitirdi.

Yangın sabah saatlerinde çıktı

Yangın, Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu Köyü’nde sabah saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, iki katlı ahşap evin alt katında sobadan çıktığı değerlendirilen yangın kısa sürede büyüdü.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekiplerinin yanı sıra AFAD ve acil sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle alevlerin arasından bir kişi sağ olarak kurtarıldı.

Baba-kız evden çıkamadı

Yangında 72 yaşındaki Mehmet Erdönmez ile 47 yaşındaki kızı Fazilet Erdönmez evde hayatını kaybetti. Baba-kızın cansız bedenleri, olay yeri incelemesinin ardından Gölpazarı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Köy muhtarı Fahrettin Doğruk, yangının çıkışına ilişkin yaptığı açıklamada, “Dün arkadaş baba yaktı. Bacanın içinde kurum kalıyor. Sabaha karşı elbise ve eşyaların üzerine kurum düşüyor. Oradan eşyalar alevlenmiş. Evden çıkmışlar, yine girmişler, sonra bir daha çıkmışlar, bir daha giriyorlar ve çıkamamışlar bir daha. Dumandan zehirlenerek, vefat etmişler” dedi.

Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri evde detaylı inceleme yaparken, yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için tahkikat başlatıldı.