Bilecik’te tarımsal üretimin geliştirilmesi ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla Kanola ve Yem Bitkileri Tohum Dağıtım Programı gerçekleştirildi. Program kapsamında üreticilere çeşitli tohumlar teslim edilirken, kanola üretiminin kent genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.
306 üreticiye kanola tohumu desteği
Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen programa katılan Vali Faik Oktay Sözer, üreticilerle bir araya gelerek kanola ve yem bitkisi tohumlarını teslim etti.
“Kanola Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Bilecik merkez ile Pazaryeri, Gölpazarı ve Bozüyük ilçelerinde faaliyet gösteren 306 üreticiye toplam 717 torba kanola tohumu dağıtıldı.
Proje kapsamında yapılacak ekimlerle yaklaşık 11 bin dekar alanda kanola üretimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
260 üreticiye yem bitkisi tohumu
Program kapsamında yem bitkileri üretiminin geliştirilmesine yönelik de destek sağlandı. “Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında 260 üreticiye toplam 63 ton yem bitkisi tohumu teslim edildi.
Destek paketinde yem bezelyesi, Macar fiği, İtalyan çim otu ve dörtlü yem bitkisi karışımı yer aldı. Bu tohumlarla yaklaşık 5 bin 750 dekar alanda ekiliş yapılması planlanıyor.
Hedef girdi maliyetlerini azaltmak
Yem bitkileri desteğiyle üreticilerin girdi maliyetlerinin azaltılması, kaliteli kaba yem üretiminin artırılması ve hayvancılıkta et ve süt verimliliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Program, kanola ve yem bitkisi tohumlarının üreticilere teslim edilmesinin ardından sona erdi.