Bilecik’te yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetimler gerçekleştirildi. Okul çevreleri ile öğrenci servislerinin kontrol edildiği uygulamalarda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.
Üç farklı noktada denetim yapıldı
Denetimler Bilecik’e bağlı Vezirhan ve Bayırköy beldeleri ile Küplü köyünde bulunan okullarda gerçekleştirildi.
Üç ayrı periyotta yapılan uygulamalarda okul çevreleri kontrol edilirken, öğrencilerin ulaşımını sağlayan servis araçları da ekipler tarafından denetlendi.
15 servis aracı kontrol edildi
Gerçekleştirilen denetimlerde 3 ilkokulda eğitim gören 257 öğrenci ile 2 ortaokuldaki 179 öğrenci kontrol kapsamında değerlendirildi.
Ekipler ayrıca 15 öğrenci servis aracını denetledi.
Olumsuzluk tespit edilmedi
Çocuk ve gençlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen uygulamalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.
Okul çevreleri ve servis araçlarına yönelik denetimlerin öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında bulunması amacıyla sürdürüleceği bildirildi.