×

Bakanlık o ürünü yasakladı: Evinizde olabilir

Ambalajında zorunlu güvenlik uyarısı bulunmayan Royal marka çubuklu oda kokusu, ciddi risk taşıdığı gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı tarafından piyasadan toplatılıyor.

Ticaret Bakanlığı, yayımladığı son bildirimle Royalmum İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından üretilen Royal marka beyaz sabun esanslı çubuklu oda kokusunun güvensiz bulunduğunu duyurdu.

Toplatılma Kararı Alındı

Ürünün ambalajında, "Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre bulunması gereken dokunsal uyarı işaretinin yer almaması, ciddi kimyasal, yanık ve yaralanma risklerini beraberinde getiriyor. Bu nedenle, söz konusu ürünün piyasaya arzı yasaklandı ve toplatma kararı alındı. Güvensizlik kararı, 5 Haziran 2025 tarihinde yürürlüğe girerken, ürünün menşe ülkesinin Türkiye olduğu belirtildi. İlgili karar; 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu ile çeşitli yönetmelikler çerçevesinde alındı.