Kurban Bayramı’nın 2. günü (Cumartesi) 683 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda maalesef 9 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. 1.143 vatandaşımız ise yaralandı.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) June 8, 2025
Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde (Perşembe, Cuma ve Cumartesi) 2.238 trafik kazası meydana geldi.… pic.twitter.com/3nDhvLi40n
Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, bayramın Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerini kapsayan ilk üç gününde toplam 2.238 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 26 vatandaş olay yerinde yaşamını yitirirken, 3.590 kişi de yaralandı.
“26 can geride gözyaşı döken anne, baba, evlat, kardeş ve akraba bıraktı” diyen Bakan Yerlikaya, tüm vatandaşlara trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu. “Bayram sevinçlerimize acı karışmasın. Yollar bizleri kavuşturmak için var, ayırmak için değil” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri, bayram boyunca trafik güvenliği için büyük bir hassasiyetle denetimlerini sürdürdü. Bakan Yerlikaya’nın aktardığına göre, bayramın ilk üç gününde 1 milyon 351 bin 653 araç denetlendi.
Bakan Yerlikaya, denetimlerin işlem yapmak amacıyla değil, trafik kazalarını önlemek ve can kayıplarını en aza indirmek için gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın” dedi.
Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, vatandaşların bayram süresince daha dikkatli ve kurallara uygun davranmasının önemine dikkat çekti.