Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), kentin içme ve kullanma suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. Sazova Mahallesi Suadiye Caddesi’nde sık sık arızalara neden olan eski isale hattı devre dışı bırakılarak yerine 1.260 metre uzunluğunda yeni çelik boru hattı yapıldı.
Eski hat kaldırıldı, yeni güzergâh oluşturuldu
Ekonomik ömrünü tamamlayan polietilen borulardan oluşan eski hat, yenileme çalışması kapsamında kullanım dışı bırakıldı. Yeni çelik borularla inşa edilen isale hattıyla su iletim güvenliğinin artırılması hedeflendi.
Çalışmada yalnızca borular yenilenmedi. Devlet Su İşleri (DSİ) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arazilerinden geçen eski hattın güzergâhı da değiştirilerek kadastro yoluna taşındı.
Bakım ve arızalara müdahale kolaylaşacak
Güzergâh değişikliğiyle yeni hattın bakım ve onarım çalışmalarına erişimin kolaylaştırılması amaçlandı. Böylece olası arızalara müdahale süreçlerinin iyileştirilmesi ve işletme faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi için altyapı koşulları güçlendirildi.
Yeni hattın yapımı sırasında boru kaynakları, kaynak kalite kontrolü ve izolasyon işlemleri gerçekleştirildi. Bağlantıların tamamlanmasının ardından 1.260 metrelik yeni isale hattı devreye alındı.
“Geleceğin su altyapısına yatırım”
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, kent genelinde sürdürülen altyapı yatırımlarının önemine dikkat çekti. Ünlüce, altyapının yalnızca bugünün ihtiyaçlarına göre değil, gelecekte karşılaşılabilecek koşullar da dikkate alınarak yenilendiğini belirtti.
Eskişehir’in geleceğine hizmet edecek kalıcı altyapı yatırımlarını sürdürmeye devam edeceklerini ifade eden Ünlüce, çalışmada emeği geçen ESKİ ekiplerine teşekkür etti.